Vill du läsa mailet i din webbläsare, klicka här

eGenerator Campaign


"Spänd är den du tror att du borde vara.

Avspänd är den du är."

Kinesiskt ordspråk

Fortfarande starkt minne av hur jag och min kusin en solig sommardag desperat & hängivet "pressade" i västkustsolen för att få den där perfekta brännan (för då skulle vi minsann komma närmare lyckan). För övrigt var min blonda(!) kusin insmord med blåvits hudlotion som började koka i solen... 15 år var vi.

Många människor blir stressade av sommar & semester - det vill säga av kulturens hets att ha FANTASTISKT roligt på sin semester (& midsommarafton!) och sedan dessutom komma tillbaka snyggare & ärtigare än någonsin och visa upp / jämföra detta med andra medmänniskor... Människan är en lustig varelse. Och det är förbluffande lätt att dras med i kollektiva föreställningar om vad som är "viktigt" (vilket i de allra flesta fall är synnerligen oviktigt!).

Desto mindre man tagit reda på vad man själv önskar, desto lättare att dras med i sånt man egentligen inte önskar...
Anledningen till att de flesta av oss negligerar våra innersta behov är för att vi är hypnotiserade av lögnen att ytliga behov är nyckeln till lyckan. Men - man får inte nog (tillfredsställelse) av något man inte behöver. Hela världen jagar efter mer och mer i stället för att lyssna till hjärtats innerligaste längtan, den som bara vi själva kan lyssna till.

En historia från  Livets rytm av Matthew Kelly:
En gång...
fanns det en affärsman som bodde i New York och som var fenomenalt framgångsrik. Han tjänade tonvis med pengar. Hans liv var väldigt stressigt.

En gång om året reste han ner till en liten kuststad i Mexiko. Under två veckor vilade han sig och lät sig vederkvickas.

En dag stod han på piren strax före lunch och såg ut mot havet. Han upptäckte en liten fiskebåt på väg in mot hamnen. De flesta fiskare brukade stanna ute till långt fram på eftermiddagen för att kunna fånga så mycket som möjligt innan de kom in för att förbereda fisken för marknaden. Nyfikenheten tog överhand och han gick till den plats dit fiskebåten var på väg. När han tittade ner i båten såg han en enda fiskare och flera stora tonfiskar.

-Hur lång tid tog det att fånga de där? frågade han fiskaren.
-Inte lång tid alls, svarade fiskaren med ett leende.
-Är det något fel på din båt, undrade amerikanen.
-Nej då. Under tretton år har jag aldrig haft något problem med båten.
-Varför stannar du inte ute längre och fångar mer fisk? frågade den nu förbryllade amerikanen.
Fiskaren log och sa:
-Jag har så mycket jag behöver för min familjs behov. En del av fisken kan vi äta och resten kan vi sälja eller byta mot andra saker vi behöver.
-Men det är ju inte ens lunchtid! Vad gör du resten av tiden?!

-På morgonen vill jag sova tills jag är helt utvilad. När jag vaknar fiskar jag lite. På eftermiddagen leker jag med mina barn och tar siesta tillsammans med min fru. På kvällen äter jag middag med min familj. Och sedan, när barnen sover, går jag in till byn där jag dricker lite vin och spelar gitarr med mina amigos.
Amerikanen skrattade och sa
-Jag har gått på Harvard och jag kan hjälpa dig!
-Hur då?
frågade fiskaren hövligt.

-Du borde fiska mer! Till långt fram på eftermiddagen. Du kommer fånga mer fisk, tjäna mer pengar och kunna köpa en större båt. Med en större båt kommer du att kunna fånga ännu mer fisk, tjäna ännu mer pengar, och sedan kan du köpa ytterligare en båt och anställa någon som sköter den.
-Men se´n då?
frågade fiskaren.

-Åh detta är bara början,
dundrade amerikanen på. Med två båtar kan du fånga ännu mer fisk och tjäna ännu mer pengar. Och innan du vet ordet av kommer du att ha en hel flotta med båtar och fiskare.
-Men se´n då?
frågade fiskaren

-Snart kan du strunta i mellanhänderna, sälja fisken direkt till fabriken och tjäna mer pengar och sedan kan du bygga din egen fabrik. Innan du vet ordet av kan du flytta från den här lilla kustbyn och sköta din expanderande rörelse från Mexico City.
-Men se´n då?
tjatade fiskaren


-Okej, sedan kan du börja frakta din fisk till olika delar av världen. Du kommer att kunna flytta till Los Angeles, öppna en distributionsanläggning där och börja frakta din fisk till vartenda litet hörn av världen.
-Men se´n då?
-Då kommer du vara ett av de största företagen i branschen och du kan flytta till New York och sköta ditt imperium!
-Hur lång tid kommer allt detta att ta? frågade fiskaren.
-Tjugofem, kanske trettio år.
-Men vad ska jag göra sedan?

Amerikanens ansikte sken upp:
-Det är det som är det bästa! När tiden är inne kan du börsnotera företaget och tjäna miljontals dollar!!!
-Miljontals? frågade fiskaren.
-Mer pengar än du någonsin drömt om att kunna tjäna under tio liv! förklarade amerikanen exalterat.
-Men se´n då? frågade fiskaren.

Det belv tyst. Amerikanen visste inte vad han skulle säga. Han hade nått klimax på sin story. Han var ställd.

Men så fick han en tanke, vände sig till fiskaren och sa:
-Då kan du flytta till en liten by... sova ut på mornarna... fiska lite... leka med dina barn och ta siesta med din fru... äta familjemiddag... och på kvällen, då går du in till byn och dricker vin och spelar gitarr med dina amigos...
Vad är ens behov då?!
Bland det "enklaste" sättet att säga NEJ till någonting är att ha ett JA som är starkare. Vilket förutsätter att man lägger tid på att känna efter vad man verkligen önskar och när den önskan.

Att avsätta tid att ställa frågor till sig är en bra början. Inom kort kommer en fortsättning med förslag som du kan: grunna på i hängmattan, i goda vänners lag, med familj/partner etc. En värdefull investering för resten av livet...
Utförsäljning

Jag håller på att byta ut delar av sortimentet (och fylla på med bl a Innate & holistics) uppdatera testerna samt helt nya unika grejer på gång, och säljer därför ut en rad tillskott till halva priset. REA-lådan är fylld av bla Probion, oreganoolja, kalktabletter, ayurvedisk njurdetox, leverdetox, järn, amrit kalash m m.

De senaste 12-13 åren har jag aldrig höjt priserna på testerna (utan sänkt priserna samtidigt som jag utvecklat och köpt in allt fler tester...). Från och med 22 juni är priser på test följande:
Reba & återbesök

"Det är sällan sådant sker,
sa den som frös näsan av sig på midsommarafton"

svenskt ordspråk


Hela människan i Göteborg
Konvaljegatan 4   41718  Göteborg
helamanniskan@hotmail.com   www.helamanniskan.biz   031-510880

Det här är ett meddelande från Hela människan i Göteborg. Vi hoppas att den här kommunikationen är välkommen.
Om du inte vill få mer information från oss i framtiden, så kan du avregistrera dig här